Bildreportage

UEG-läger Tirrenia i Italien 2010


2010-08-17 11:54:22

Saga Tran från Hammarbygymnasterna och Emma Johansson från Sandviken blev i år uttagna att representera Sverige vid det årliga europeiska gymnastiklägret för flickor i åldern 10-12 år. Lägret hölls i Tirrenia i Italien, 9-19 juli.

Deltog gjorde 35 gymnaster från 16 olika länder samt 36 tränare från 18 olika länder.

Vi bodde och tränade på ett träningscenter där vi hade tillgång till två hallar. Den ena var en vanlig idrottshall (RG-hall) där vi hade koreografi i 1,5 timme varje dag. Den hallen var skön för där fanns det AC! Den andra hallen, där vi tränade ca 4 timmar/dag, var alldeles ny och fin och hade alla redskap vi behövde men ingen luftkonditionering. Det blev väldigt varmt i den hallen, kring 40° på eftermiddagarna! Men vi anpassade oss och det gick att träna väldigt bra trots svetten som rann i floder.

Vi hade ett späckat schema med gymnastikträning och koreografi varje dag men dessemellan bar det av till den härliga stranden i Tirrenia. Baden var sköna, välbehövliga och roliga, särskilt när det gick höga vågor! En dag gjorde vi en heldagsutflykt till Florens, en annan dag en eftermiddagstur till Pisa och lutande tornet. Mycket uppskattade avbrott eftersom det då fanns tillfälle att shoppa vilket flickorna längtat efter.

Sista kvällen hölls en show där gymnasterna från varje land gjorde ett kort uppträdande representativt för sitt land. Saga och Emma visade en fin dans som de hittat på själva till ABBAs ”Dancing Queen”. Efter showen hölls en trevlig bankett med god mat och tårta.

Det var ett roligt, spännande och lärorikt läger. Vi är glada att vi fick möjligheten att delta i år!

/Saga Tran, Emma Johansson, Caroline Öberg (tränare) & Kajsa Suneson (tränare)

Se fler bilder från lägret här.

Text och bild Kajsa Sunesson.